A Maladype nyert Montenegróban

Balázs Zoltán, a társulat művészeti vezetőjének rendezése, az Übü király nyerte a legjobb előadásnak járó díjat a szeptember 5–15. között rendezett montenegrói FIAT - Nemzetközi Alternatív Színházi Fesztiválon.

Slobodan Milatovic rendező, az idén harmincéves színházi találkozó alapítója a Maladype előadását a nemzetközi seregszemle esszenciájának nevezte.

A legújabb európai színházi trendeket bemutató fesztivál az elmúlt évek során a Közép- és Kelet-Európában (Horvátországban, Macedóniában, Szerbiában, Szlovéniában, Oroszországban) élő legelismertebb rendezőket, színészeket és írókat hívta meg az ősz egyik legjelentősebb színházi eseményére, amelynek különleges atmoszférája minden évben odavonzza a színházra éhes közönséget és a szakmát.

A Montenegróban sikert aratott előadás legközelebb szeptember 18-án Szlovéniában, a ljubljanai Ex Ponto Nemzetközi Előadó-művészeti Fesztiválon vendégszerepel, ahol a Maladype társulata 2011-ben A. P. Csehov: Platonov című darabjával már bemutatkozott a szlovén főváros közönségének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.