A magyar bohócdoktor vitte el a prímet

A Dr. Lala című című film elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a hétvégén zárult horvátországi 4. Opuzen Film Festivalon. Balogh László bohócdoktor története 453 benevezett alkotás közül bizonyult a legjobbnak.
Halász Glória rendezőnek Dr. Lala a második egész estés dokumentumfilmje, az előzőt is sokan ismerhetik, az a váci börtönszínház tagjairól szóló Vasfüggöny című munkája volt 2011-ben.

A horvátországi filmfesztivál dokumentumfilm kategóriájában győztes Dr. Lala főszereplője Balogh László, azaz Dr. Lala bohócdoktor. Balogh László harminc évvel ezelőtt, a Cigánykerék című televíziós műsor révén vált országosan ismertté, a hajdan sikeres műsort azonban a cirkusz kedvéért hátrahagyta, a cirkusznak meg a bohócdoktori pálya miatt mondott búcsút. Lala doktornak az elmúlt tizenkét évben százezer gyerek páciense volt.

A másfél éven keresztül készült, egyszerre szórakoztató és megható kreatív dokumentumfilmben a szarkasztikus humorú Dr. Lalát, alapítványa fenntartásáért folytatott küzdelmét, hivatásán keresztül számos beteg gyermek, kis hétköznapi hős történetét ismerhetjük meg.

A filmet elsőként várhatóan a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, majd a Magyar Televízióban láthatják az érdeklődők. Némi ízelítő belőle itt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.