A Kennedy család féltett titkáról készítettek filmet

Emma Stone fogja alakítani John F. Kennedy amerikai elnök tragikus sorsú nővérét, Rosemary-t egy új mozifilmben.

A Letters From Rosemary című alkotás Rose Marie "Rosemary" Kennedy történetét meséli el. Joseph Kennedy és Rose Fitzgerald elsőszülött lánya mentális problémákkal küzdött, amelyet a család sokáig titokban tartott - írta a Variety című filmes portál.

Huszonhárom éves korában Rosemary egyike volt az első pácienseknek, akiken homloklebenyműtétet hajtottak végre. Az operáció azonban nem sikerült és teljes szellemi leépülést okozott. Rosemary életének hátralévő részét gyógyintézetben töltötte, 86 évesen halt meg 2005-ben.

Nick Yarborough forgatókönyve sorra veszi a műtéthez vezető eseményeket és megmutatja, hogy a beavatkozás sikertelensége milyen hatással volt a családra. A film produceri munkálatait az idén Oscar-díjjal jutalmazott Spotlight: Egy nyomozás részletei című mozi mögött álló Steve Golin és Doug Wald látja el.

A 27 éves Stone-t legutóbb Woody Allen Abszurd alak című filmjében láthatta a közönség és legközelebb Damien Chazelle La La Land című drámájában tűnik fel Ryan Gosling partnereként. A fiatal színésznő fogja alakítani Billie Jean Kinget a Battle of the Sexes című filmben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.