Ma kiköpöm a zagyvelőm

Weöres Sándor-műsor gyerekeknek. Semmi különös,még ha nem kicsikről, hanem kamaszokról van is szó. Vagy mégis?

Hogy mi van?!Weöres és a rock and roll?

Legutóbb akkor döbbentünk ekkorát – de csak hogy aztán csöndben végiggondolva a hallottakat, igazat adjunk a megszólalóknak –, amikor szeptember végén a Petőfi Irodalmi Múzeumban Parti Nagy Lajos és Kovács András Ferenc beszélgetett Weöres Sándorról, s KAF azt találta mondani, nem nagyon tudja elképzelni, kinek az agya működhet úgy, mint az egyébként száz éve született zsenié. A háromnevű költők végül abban maradtak, talán az első magyar marslakót tisztelhettük Weöresben.

Ez oké. De hogy r ’n’ r?

Január 22-én kiderül. A Weöres Sándor Rockandroll című zenés-táncos, interaktív gyerekműsornak lesz ekkor az ősbemutatója. A költő azonos című verse ihlette előadást a Kultúrpart Csoport hozta tető alá, a főszereplő Novák Péter lesz. A Művészetek Palotájába ezúttal leginkább a kiskamaszokat várják a szervezők, vagyis a 9–14 éveseket, azokat, akiknek „egyébként szinte soha nem szól semmi”.

Hát, most majd szól. És persze nemcsak a rock and roll. Legalábbis reméljük, mert a hivatkozott Weöres-vers csak úgy, egymagában nem okvetlenül kölyökolvasmány. „(...) Lóri ma kiköpöm a zagyvelőm / fölakasztom a hátgerincem / fazékba kilugozom a tüdőm / de a tollas bőrödet is kimosom / a csinos ing meg a nyakke- a nyakke- / beleidet én ma kitaposom (...)

De hát a kontextus, ugye! Mindenesetre unikális színházi koncert van kilátásban az éppen azon a napon szülinapos Kultúrpart jóvoltából: a hatéves kompánia egyszerre pörgős, és tartalmas sorvezetőt ígér „a Csiribiritől A teljesség felé.”

I!

01. 22.

KEZDÉS: 10.00

HELYSZÍN: Fesztivál Színház (Budapest IX., Komor Marcell u. 1.)

CÍM: Weöres Sándor Rockandroll (A Weöres Sándor-év zárónapja(

KÖZREMŰKÖDIK: Novák Péter, Kultúrpart Csoport

JEGYÁR: iskolai csoportnak:500 Ft

RENDELÉS: csip@mupa.hu

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.