Köztévé: Náciszimpatizáns beszállítók

A napokban vihart kavart a Duna TV Hagyaték című műsora, amely arról számol be, hogyan hálózták be Adyt és József Attilát a szabadkőműves, szocdem és kommunista bomlasztó erők, hogyan tették őket nemzetük ellenségeivé.

A műsort ugyanaz a cég – a Duna TV rendszeres beszállítója – gyártotta, amelyet a sajtó egy Hitlert dicsőítő anyag mögött is sejt, rendezője az egyik tulajdonos volt. 2011-ben az N1TV internetes tévéhíradójának egyik adása meleg hangnemben emlékezett meg Adolf Hitler születésnapjáról, szomorúan konstatálva, hogy szakadatlan boszorkányüldözéssel igyekeznek befeketíteni emlékét.

A Hírszerző írta meg, hogy a Hitler emlékét ápoló nettévéhez kapcsolódó domének használója a Dextra Media Kft., melynek tulajdonosai Schödl Dávid, Vándor Attila és Moys Zoltán, utóbbi Lezsák Sándor MDF-alapító, ma fideszes országgyűlési képviselő és parlamenti alelnök veje. A domének egyikének „admin-kontaktja” pedig Zentai-Plajner Zsolt, a Jobbik önkormányzati politikusa volt. A cég 2012-ben több megbízást is kapott a közmédiától, összesen 122 millió forintért szállított be az MTVA-nak.

Felkéréseinek egyike a Hagyaték adásainak készítésére szólt. Az Atlatszo.hu adatigénylő oldalán nyilvánosságra hozott szerződés határozott idejű, 12 rész elkészítésére szól, de kiköti, hogy az MTVA legfeljebb öt éven át jogosult egyoldalúan is meghosszabbítani. Egy adás elkészítésének költsége egymillió-négyszázezer forint plusz áfa. Tavaly ismét előkerült a vállalkozás, sajtóhírek szerint közösen támogatta a Kuruc.infóval a Nemzeti Front zenekar karácsonyi koncertjét.

Műsoruk, a Hagyaték adásai közül nem csak az – az igazi magyar őstehetségeket tönkretevő, majd meghamisító, nemzetellenes baloldal cselszövényeit leleplező – adás nevezhető irányzatosnak. Gyakran visszaköszön a kivételes, de sajnálatos módon eltorzított történelmű magyarság sajátos mitológiája. Külön is figyelemre méltó a magyar csendőrség történetét feldolgozó rész. Ebben szakértőként nyilatkozik – Szakály Sándor szaktörténész és Raffay Ernő mellett – Kosaras Péter Ákos is, aki azért kényszerült távozni egyházi iskolában betöltött igazgatóhelyettesi állásából, mert SS-egyenruhában pózolt az Iwiw közösségi portálon, képe alatt az „Egy jó szívű SS-tiszt” képaláírás szerepelt.

Ő a szerzője a Magyarok a Waffen SS-kötelékében című munkának is, amelyről Szita Szabolcs, a Páva utcai Holokauszt Emlékközpont ügyvezető igazgatója úgy vélte az Origónak nyilatkozva, hogy „olyan ember rakta össze, aki a történelemből nem tanult semmit”, mivel „az SS tagjait kizárólag mint hősöket mutatja be”. A csendőrségnek a magyar zsidók deportálásában viselt felelősségéről a Hagyaték adásában Kosaras azt jegyezte meg, hogy mindent parancsra tettek, és a legtöbben amúgy sem tudhatták, mi fog történni a deportáltakkal. Mindkét adást a Dextra Media egyik tulajdonosa, Vándor Attila rendezte.

Mikor az Atv.hu tavaly, még mindezek előtt rákérdezett az MTVA-nál, nem tartják-e aggályosnak, hogy szerződéses partnerük jó eséllyel összekapcsolható Hitler ünneplésével, azt a választ kapták, hogy nekik a cég „semmiféle kétes tartalmat nem gyárt azok szerint a szempontok szerint, melyek alapján az MTVA befogad egy-egy műsort”. Kérdésünkre, fenntartják-e álláspontjukat, mely szerint a cég az MTVA-nak „semmilyen kétes tartalmat nem gyárt”, Lencsó Rita, az MTVA kommunikációs igazgatója a következő választ adta: fenntartjuk a korábbi álláspontunkat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.