Felföldi történet

A Művészetek Palotájában kilencedszer köszöntik a nyarat a magyar könnyűzene legjobbjai, akik most nemcsak zenével, hanem koncertbe csempészett színházzal is várják rajongóikat.

Június 17-én a féktelenül vidám ír zenét játszó Firkin egy bukolikus kelta játékkal, a Jumpin’ Johnnal lép színpadra. A történet elején igazi, felföldi románc bontakozik ki egy skót pásztor ú és egy ír szépség között. Ám a lányt megölik, ezért a ú vándorbotot ragad, hogy kalandok közepette tompítsa fájdalmát. Csalódás, egymásra találás és végül happy end, ahogy Robert Burns leírta vagy leírhatta volna („Felföld: oda, csak oda vonz a szívem! / Felföld: oda, csak oda!... Fegyveresen / száguld a vadász... fut előtte az őz: / Felföldön a szívem, akárhol időz!”). A koncert különlegessége, hogy a Firkint a Pécsi

Balett táncosai kísérik. Június 18-án Szentimentálé dalaikkal a 30Y tagja veszik birtokba a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremet. A vendégmuzsikusokkal és a Symphonic Brass Quintet tagjaival tizenöt fősre bővülő zenekar „ráérősebb” szerzeményekkel lép színpadra. Turnéjának egyik fő szervező eleme, hogy minden koncert más és más módon épül fel, az adott helyszín lehetőségeihez idomulva. A látvány nemcsak az élőképpel lesz folytonos viszonyban, de a zenei történésekkel is szoros egységet alkot. A Hey, June! záróakkordja egyfajta összefoglalója is lesz az eddigi Szentimentálé koncerteknek.

I!

Hey, June! a Telekom támogatásával

06. 17

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: Fesztivál Színház

CÍM: Firkin: Jumpin’ John

06. 18.

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

CÍM: 30Y Szentimentálé

JEGYÁR: 2200–3900 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.