Nyávogás nélkül

Doromboló cicusok enyelgése helyett igazán magvas történetet kap a néző a Kolibri Gyermek- és I úsági Színház csapatának tálalásában, a Macska voltam Londonban című előadás során. Peti, a macskára hiába vágyó kisfiú és Jennie, az emberekben csalódott macska közös kalandjai során a kóbor állatok kegyetlen életéből, sajátos farkastörvényeiből is kóstolót ad a történet.

Biztosra ment a Kolibri, amikor műsorra tűzte a macskás gyerekmusicalt. A Jókai téri teátrum most debütált, 7-10 éveseknek szóló előadásában megvan minden, ami a sikerhez kell: macskák, fülbemászó és ott ragadó dallamok, ritmusok és persze az alap, a világsikerré vált regény, Paul Gallico Jennie, te drága című története.

Peti, aki macskabőrben – vagyis szőrben – szembesül az igaz barátság erejével, és nélkülözhetetlenségével, szinte felnő a történet során. Felelősségteljes, másokért komoly áldozatra is kész emberré válik a végére (mert a végén újra emberré válik), nem ragad bele a macskalétbe.

A macskaszerepnek köszönhetően nem kevés empátiára is szert tesz, más bőrébe bújva megérthetett, megélhetett egy másik valóságot. Az előadásból a hétéves és a tízéves néző mást és mást kap, nem ugyanazt a rétegét érti meg a történet velejének, ami szerencsére nem szájbarágós. Élmények, kalandok és különös szituációk során át üresjáratok nélkül vezeti el a gyerekeket két felvonás minden percét megtöltve. A mozgalmas betétdalok időről időre felfrissítik az esetleg lankadó figyelmet, a történet ezért már az öt-hat éveseket is leköti. Mindennek biztos jele, hogy a kisebbek is nyávogás nélkül, időnként szó szerint szájtátva figyelik a történetet.

 

ÉVFORDULÓK

Szöveg: Ongjerth Hanna

Április 22.

643 esztendeje tették le a Bastille alapkövét. A rab úriemberek inasaikat is gyakran elhozták.

Április 23.

397 esztendeje hunyt el Miguel de Cervantes, és a napra pontosan 52 évig élt William Shakespeare.

Április 24.

Hiába szidja az ember lépten-nyomon, nem tud meglenni nélküle: 133 éve született Gideon Sunback, aki kifejlesztette a cipzárt.

Április 25.

Láz, fejfájás, izomgyengeség, mi ez, ha nem influenza? Malária! –így az Egészségügyi Világszervezet a betegség elleni küzdelem napján.

Április 26.

Főpohárnoka kérésére Zsigmond király 606 éve a budai polgárokkal egyenlővé tette a pásztóiakat.

Április 27.

Majd 240 évvel a nemzeti trafiktörvény megszületése előtt szavazták meg a Kelet-indiai Társaság észak-amerikai teakereskedelmi monopóliumát.

Április 28.

A fekete humornak még a fantasy világában is van helye, derült ki a 65 éve született Terry Pratchett Korongvilágából.

 

I!

04. 24.

KEZDÉS: 10.00

04. 25.

04. 27.

KEZDÉS: 15.00

HELYSZÍN: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház (Budapest, VI. kerület, Jókai tér 10.)

CÍM: Macska voltam Londonban

JEGYÁR: hétköznap1600 Ft, hétvégén 1700–1800 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.