Attila veszte

A Művészetek Palotája kínai–magyar koprodukciós bemutatóval állítja színpadra az olasz zeneszerző grandiózus művét, az utolsó hun vezér, Attila bukását feldolgozó történelmi operát.

Giuseppe Verdi 1846-ban bemutatott korai alkotása – talán méltatlanul – nem tartozik sehol a világon a gyakran játszott művek közé, pedig a történeten végigfutó romantikus szál és a darab könnyen befogadható hossza önmagában is sikerre ítéltetné. A történet a hun királyról szól, aki a szövegkönyv szerint szerelmes lesz az ellenség hercegnőjébe. Vesztét is ez okozza.

Akárcsak a Nabucco és a Lombardok, ez a darab is az Itália-egyesítés lázában született operák sorába illeszkedik. A címszerepre aligha lehetne alkalmasabb megformálót találni Giacomo Prestiánál, ő a XIX. századi itáliai operák egyik legkiválóbb és legkeresettebb előadója világszerte. A további főbb szerepekben pedig Vlagyimir Sztojanovot és Lucrezia Garciát láthatjuk. A karmester Pier Giorgio

Morandi, az olasz bel canto ihletett interpretátora. Az előadás a Kolozsvári Magyar Opera Zenekara és Énekkara közreműködésével valósul meg. A MüPa koprodukciójában most színpadra állított művel novemberben a Sanghaji Nagy Színház is megünnepli majd Verdi születésének kétszázadik évfordulóját.

I!

04. 28.

KEZDÉS: 19.00

SZERZŐ: Giuseppe Verdi

CÍM: Attila

JEGYÁR: 2900–7900 Ft

 

Attila: Giacomo Prestia
Attila: Giacomo Prestia
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.