Krónikák a kézbe

Leginkább abban különbözik a MóraKiadó Krónika-sorozata a többi, kisiskolásoknak-tinédzsereknek (is) szóló enciklopédiától, hogy ezeket a könyveket a gyerekünk valószínűleg leveszi a polcról.

Pápák. Római császárok. Kínai császárok. Orosz cárok. A Római Köztársaság. Ószövetségi uralkodók. Fáraók. Egyiptomi királynők. Maja uralkodók. Történelmi fejezetek, amelyek eséllyel kelthetik fel még egy spleenje legmélyéről kukucskáló kamasz kíváncsiságát is. Induljunk ki abból, hogy a gyerek olvas. Legalább néha és nem csak internetet. Mondjuk, hajlandó arra, hogy az iskolai tananyag nem teljesen érdektelen epizódjainak itt-ott utánanézzen. A Móra Krónika-sorozatának legnagyobb erénye: akár a fáraókról, a római pápákról vagy a majákról szóló részbe lapoz az ember, azt látja, hogy rend van. Az utóbbiban például a térképek és a fotók mellett a királyok tetteinek leírását temérdek keretes írás tagolja – szómagyarázatokkal, az uralkodónevek hieroglif formáinak átirataival (Tüzes fejű Napisten, Pénisz Jaguár, Első Szarv Koponya), építészeti adalékokkal, címer- és faragványmagyarázatokkal. A régészeti fotók mellett fejezetenként láthatjuk rekonstruált képeken, hogyan nézhettek ki az akropoliszszerű maja városok, mondjuk Kr. u. 800 körül.

Még hasznosabb ez a fáraós könyvben, ahol úgynevezett izometrikus keresztmetszetképeken végre egyben láthatunk templomokat és piramisokat.

Abban pedig, hogy a diák a Krónikák összevissza lapozgatása közben se veszítse el a fonalat, a lapok alján végighúzódó időszalag segít: jelzi, hogy épp melyik évtizedben, évszázadban járunk.

CÍM: Krónikasorozat, Maja uralkodók krónikája 6500 Ft

A Római Köztársaság krónikája 6990 Ft

Római császárok krónikája 6500 Ft

Ószövetségi uralkodók krónikája 6990 Ft

Kínai császárok krónikája 6500 Ft

Egyiptomi királynők krónikája 6500 Ft

Fáraók krónikája 5900 Ft

Pápák krónikája 5900 Ft

Orosz cárok krónikája 6990 Ft

XVI. Benedek, a jelenlegi pápa
XVI. Benedek, a jelenlegi pápa
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.