Jézuska bemutatja

Az Alvin és a mókusok folytatását a 220 millió dollárnak köszönhetjük, melyet a mókusok az első résszel kalapoztak össze.

Ahogy a fenyőfatömésben és a bejgliállításban, úgy az idei karácsonyi filmellátásban sem várható különösebb fennakadás. Jön, aminek az év ezen szakában jönnie kell, vagyis egy kis enyhet adó, romantikus balzsam a szülőknek­nevelőknek és animációs kiskarácsony a kisebb és nagyobb dedeknek.

Az érett nők és a pocakos férfiak, azaz Meryl Streep és Alec Baldwin dicséretét zengi az időskori romantikus komédiák (idegen szóval: a gerontoromkomok) minden hájjal megkent nagyasszonya, Nancy Meyers, aki az Egyszerűen bonyolult című vígjátékával örvendezteti meg mindazokat, akiket anno Diane Keaton és Jack Nicholson fellángolása is lázba hozott.

A holly woodi susmus szerint Baldwin büszkén vállalt úszógumijai könnyűszerrel meghozhatják a színésznek az Oscart abban a filmben, amit azonban már ciusig még mi sem látunk, azt viszont látjuk, hogy az ünnepek közeledtével Hollywood idén sem a szerelmes kisnyugdíjasokat, hanem a még mutáláson innen lévő kiskorúakat vette célba, méghozzá két lőállásból is. Az Alvin és a mókusok második részét nem annyira a hollywoodi producerek karácsonyi ellágyulásának, sokkal inkább annak a közel 220 millió dollárnak köszönhetjük (hálás köszönet), melyet a három mókus első jelenése alkalmával kalapozott össze Amerika­szerte.

A Disney új rajzfilmjének is megvan a maga előtörténete, s ezúttal nem a kassza felől fú(r)nak a hollywoodi szelek; A hercegnő és a béka a halottaiból feltámasztott kétkezi rajzfilmek egyik szép példánya, az animációs Pixar­csodák után a Mouse House visszatért eredeti sikerei helyszínére; a rajzasztalhoz. Végül, de nem utolsósorban azoknak is jó hírrel szolgálhatunk, akik a még meglévő művészmozik homályában szeretnének menedékre lelni az ünnepi nyitva tartások idején: az ő karácsonyi filmjük a francia illetőségű Arnaud Desplechin ajándéka: a Karácsonyi történetben sem hercegnők, sem hercegfit rejtő békák nincsenek ugyan, a karácsonyi lét elviselhetetlen könnyűségét viszont egy sor nagyszerű színész, például Catherine Deneuve, Mathieu Amalric és Chiara Mastroianni adja elő derűs szenvedelemmel.

Karácsonyi top 5

1. DVD+TV: Sabrina

Billy Wilder 1954-es klasszikusa a szegény sofőrlányról és a dúsgazdag Larrabee fivérekről. Bogart+Hepburn+Holden: a tökéletes film karácsonyra.

2. DVD+TV: Római vakáció

Hepburn másodszor, ezúttal Gregory Peck vespáján Rómában.

3. TV: Álom luxuskivitelben

Hepburn harmadszor, ezúttal Truman Capote napszemüvegdivatot teremtő Holly Golightlyjaként.

4. DVD+TV: Fegyverszünet karácsonyra

Rég volt, tán igaz se volt: 1914 karácsonyán a háborús ellenségek kibújtak lövészárkaikból, és együtt ünnepeltek.

5. TV: Királylány a feleségem

Amikor még nem Vincent Perez, hanem Gérard Philipe adta Tulipános Fanfant.

Alvin és a mókusok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.