Elmegyünk otthonról

A hírlapíró nem szereti a szilvesztert. Kölyökkorában még máshogy volt ez, tulajdonképpen alig várta, hogy 31-én délután a szülők elhúzzanak végre valahová, bárhová, és kezdődhessen a készülődés – mire is?

Amire amúgy lényegében minden hétvégén megvolt az ürügy, az apropó, a miegyéb: hogy remélhetőleg minél nagyobb, az ivararányokat tekintve legalábbis kiegyensúlyozott társaságban durván spiccesre domesztikálja magát. És beállva izgulja végig az aktuális köztársasági elnök magvas gondolatait.

Ami rendszerint sikerült is, és hajnalban azon kapta magát, hogy noné, itt az obligát január elsejei depresszió.

A szilveszter, úgy is, mint kötelező buliidőpont, időközben kikopott, illetve inkább megfakult. Mert mindennap szilveszter, ha úgy vesszük. Mivel azonban a tévécsatornák egyre magasabbról tesznek rá, mit nyomnak le ilyenkor a néző torkán, és hát sosem árt egy kis hangos zene, pláne a hangos társaság, és a karácsonyi feszkó levezetése is egyre indokoltabbnak tűnik, idén is elmegy otthonról a hírlapíró, aki, mint tudjuk, alapjáraton nem is szereti a szilvesztert.

December 31.

1. Durva kis West Balkán nyitóbuli a Skála Metróban. Kiscsillag, PASO, Irie Maffia, The Herbaliser Band, Infra Gandhi, Palotai, Cadik, MC Zeek, Soerii & Poolek, Vida L & Marka & Vida G.

2. S*10 Szilveszter a Tűzraktérben. Fantomaz, MrMasters, Ozon mellett Fakt és Zsola. Na pláne Káoszkapitány és Placid.

3. Gödör Klubszilveszter az Erzsébet téren. Colorstar, ef Zámbó Happy Dead Band, Kistehén Tánczenekar, ATHE SAM.

4. Bomb The Jazz Szilveszter a Minyonban A Ninja Tune csodája, Bonobo mellett Suhaid, Crimson, Waxman, Varga Vince, Vázsonyi János. Vetít: Kiégő Izzók.

5. A Dürer Kertben Tilos-támogató parti a Quimbyvel, és persze spicc orrvérzésig.

Hétfőtől lehet venni a szilveszteri tűzijátékokat
szilveszter, újév, petárda
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.