Fáy beszólására sértődött meg a Katona?

A Katona József Színház társulata arról értesítette a Magyar Színházi Társaságot: nem kíván részt venni a Pécsi Országos Színházi Találkozó idei versenyprogramjában.

A pesti társulat döntése annak ellenére született meg, hogy a válogató, Fáy Miklós kritikus A hős és a csokoládékatona című előadásukat meghívta a tizennégy produkció közé. A döntést a színház a POSZT-szervezőknek nem indokolta meg, és kérdésünkre mi sem kaptuk választ.

Információink szerint a visszalépés oka, hogy a színház művészileg nem ezt a produkciót tartja az elmúlt tizenegy hónap legjobbjának. Így a társulat szavazott arról, elfogadják-e a meghívást a POSZT-ra. Az eredmény „nem” lett, és ezt még – állítólag – erősítette a válogató egyik nyilvános kijelentése is. Fáy ugyanis a Színház.tv-nek azt nyilatkozta: a Máté Gábor rendezte G. B. Shaw-előadás nem nagyon tetszett neki, és ímmel-ámmal választotta be a programba. De hogy mégis beválogatta, annak az az oka, hogy egy „odarakott” produkció, jó színészekkel, és ez a Katona József Színház legjobb előadása.

A hős és a csokoládékatona helyett a válogató végül egy másik előadást jelölt a június 3–12. közötti fesztiválra, méghozzá a Zsótér Sándor rendezte Harmath Imre–Fényes Szabolcs operettet, a Mayát, amely az egri Gárdonyi Géza Színház előadása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.