Erdős Virág: Magyar konyha

keményre 
folyósra 
csípősre 
csomósra 
ropogósra

mézesre 
mázasra 
apróra
taplóra
tocsogósra 

túróval 
tárkonnyal 
tofuval 
csülökkel 
csilivel

könyökkel 
konyakkal
balhéval 
bunyóval 
dilivel 

felfőzzük 
lefőzzük 
befőzzük 
kikenjük 
belerázzuk

szívatjuk 
szopatjuk 
átvágjuk 
felnyomjuk 
lealázzuk 

husiba
szusiba
fondübe
fajanszba
tálba

kapkodva
köpködve
parízert
papírból
állva

körisen
pörisen
üresen 
vegyesen
gusztán

keleten
nyugaton
peronon 
piacon
pusztán

kiskéssel 
nagykéssel 
torzsával 
morzsával
csokival

jókedvvel 
bőséggel 
gyomrossal
tockossal 
kokival

sárgáját 
fehérjét 
zúzáját 
sűrűjét
velejét

melóját
kecóját
kölkeit
álmait 
erejét

laposra
habosra 
véresre 
durvára 
darabokra

kicsikre 
nagyokra 
romákra 
zsidókra 
arabokra 

levesbe 
lábosba 
belébe 
zselébe 
zsírba 

anyázva 
gyalázva 
átkozva 
vijjogva 
sírva 

felverjük 
lesütjük 
átgyúrjuk 
kirántjuk 
megabáljuk

éltetjük 
áltatjuk 
kibírjuk 
kinyírjuk 
bedaráljuk 

frigóba 
fritőzbe 
tepsibe 
teflonba
wokba

betevő 
fornettis 
zacsiját 
marokra 
fogva

icikét 
picikét 
vegetát 
delikát 
borsot

hideget
meleget 
törököt 
trianont 
sorsot

-
ILLUSZTRÁCIÓ: FEJÉR GÁBOR/TEKNŐS MIKLÓS
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.