Zsírszegény a buli Norbinével

„Kifőztem pennét, aminek alacsonyabb, jóval, a glikémiás indexe, mint a hagyományos tésztának.” Ez a közlés, amelynek Rubint Réka fitneszguruné a gazdája, úgy lezsibbasztja a Görögország–Csehország Eb-meccsre készülő tévénézőt, hogy képtelen továbbkapcsolni. E sokkhatásnak köszönhetően legalább megismerkedhet a TV2 Schobert família közreműködésével gyártott, Update Konyha című műsorával.

Már ha elég kitartó. Mert mire a glikémiás jelző alkalmi fölbukkanását földolgozná, már vége is a produkciónak. Ennek nyomán erős a gyanú: csupán az úgynevezett fitneszguru aktuális reklámjával randevúzott a futballmérkőzés előtt. Ám a vonatkozó internetes adatbázis rögzíti: a pár perces attrakció képernyőre kerül mindennap öt óra után.

Értsd: Rubint Réka rendszeresen lép föl séfként. Szépen beleéli magát a szerepébe, amennyiben feszes hasizommal életre kelt Michelin-csillagként referál tésztájáról – az étel isteni, továbbá az illata fenomenális.

Ami azonban a kevéssé visszafogott önértékelést követi, az legalább olyan meghökkentő, mint egy feminizmusról szóló konferencia a Hupikék törpikékben. Réka a konyha után hirtelen a medence partján terem egy gumikötéllel, és tanácsot ad arra az esetre, ha grillparti közben mozogni szeretnénk. Mert, mint tudjuk, a többség olyankor nem a húsforgatással meg a rozéfröccsök fogyasztásával foglalja el magát, hanem a tréningezéssel.

Mindenesetre a szürreális váltás hatott, amennyiben az adásfolyam korrekt elemzése érdekében ellátogattunk a TV2 internetes oldalára. Ott a következő kérdés fogadta az érdeklődőket péntek reggel: „Rajongsz a hagyományos ételeket, de félted az egészséged?”

Ez a nyelvhelyességi taposóakna sem vette el a kedvünket attól, hogy néhány részt megnézzünk. A többi közt arra az epizódra esett a választásunk, amelyben Norbi fitneszguru és kollégája csokoládéchipsz-sütit készít, amihez nélkülözhetetlen 20 gramm kúller. Az újabb kiadás után ki is rajzolódott előttünk a kvázi koncepció, amely a recept plusz tanácsadás plusz edzésgyakorlat plusz Norbiék egyenlő televíziós műsor egyenlettel írható le.

Persze nem árt a sikernek a vibrációs fitneszgép sem.

Az meg nyilván csak ízlés kérdése, hogy az egészséges életmódhoz a helyes ragozás vagy a szénhidrátszegény penne-e a fontosabb.

Ám az egyértelmű, hogy helyesebb lenne „A műsorszám termékmegjelenítést tartalmaz” feliratot végig a képernyőn hagyni. Merthogy Norbi és Réka a két főszereplő, s az Update Konyhában készülő ételek egyikéhez például Update mustár kell, továbbá a produkció szponzorai közt fellelhető a Norbi Update franchise hálózat, a szakmai hátteret a Norbi titok újratöltve című kiadvány biztosítja, és támogató még a Norbi 50+ DVD is; a felsorolást most az ínhüvelygyulladás megelőzése érdekében abbahagyjuk. Nyilván príma biznisz ennek a tartalomnak rendszeresen helyet adni, csupán mint tévéműsor értelmezhetetlen. Ez a vállalkozás megannyi termékét fölfoghatatlan sűrűségben bemutató vizuális dzsungel, amelyben csupán a bennszülöttek igazodnak el. A permanens, főzésnek álcázott hirdetés, a követhetetlen módon elkészülő nem dagasztó étel, a családtagok l’art pour l’art jellegű fölvonultatása éppen elég indok arra, hogy a távirányítóban mindig ellenőrizzük az elem állapotát. Nehogy éppen akkor hagyjon cserben, amikor az Update Konyha elől kellene menekülnünk.

Amúgy a szalonnás rántotta sült paradicsommal menü elkészítése közben Réka azt találta mondani: „Amiben szalonna van, valljuk be, hogy rossz nem lehet.”

Úgy tetszik, e szabály vonatkozásában a tévéműsorok kivételt jelentenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.