Hullámok hercege

John Travolta feleségével és lányával együtt jegyzi az Öreg csontok című családi vígjátékot. Túllépve a családi reprezentáció újdonságain, nem ez az első alkalom, hogy a színész blamálta magát. Úgy tűnik, nehéz a sorsuk a hollywoodi színészeknek ötven fölött.

John Travolta feleségével és lányával együtt jegyzi az Öreg csontok című családi vígjátékot. Túllépve a családi reprezentáció újdonságain, nem ez az első alkalom, hogy a színész megmutatja magát ebben a műfajban, gondoljunk csak a nem is olyan régi Faterok motoron című darabra, amelyikben még további három korosodó aktor – Tim Allen, Martin Lawrence és William H. Macy – blamálta magát.

Úgy tűnik, nehéz a sorsuk a hollywoodi színészeknek ötven fölött. Két választásuk van: vagy elmennek szórakozott, ám csak néha szórakoztató amerikai polgárt játszani, vagy maradnak a megcsömörlött, kitaszított őrülteknél, akik a rendszer ellen fordulnak. Utóbbit a Hajsza a föld alatt című akciómoziban hozta Travolta – ez viszont kifejezetten szórakoztató volt a maga módján, bár egyezzünk ki abban, hogy látott már szebb napokat is John Travolta.

Aki amúgy Brian de Palma Carrie című thrillerében debütált a nagy vásznon, de száz emberből legalább 99 ezt a kreditet John Badham Szombat esti láz című zenés-táncos egyvelegének szavazná meg. A hosszú hajú, feszes fenekű, éneklő Travoltaképből természetesen nem hiányozhat a Grease – Pomádé és a Sylvester Stallone rendezte(!) Életben maradni sem. Szűk tízévnyi szépfiúság után jött a nagy csend korszaka, amit csak a Nicsak, ki beszél-trilógia színesített.

A teljes nihilből aztán Quentin Tarantino emelte ki a már-már teljesen elfelejtett színészt: a Ponyvaregény persze több szempontból is sokkoló volt, de az okok listáján előkelő helyet foglalt el a színész elhízott teste, ami még a pazar alakításánál is nagyobbat szólt. A karrierjét ezután leginkább a hullámvasúthoz lehetne hasonlítani: egyszer fenn, egyszer lenn. A Háború a Földön és a Hajlakk között akkora minőségbeli szakadék tátong, mint a Grand Canyon. És ez minden költőiség nélkül értendő. És most az Öreg csontok, amelyben felesége és lánya felbukkanása próbál újdonságot csempészni a Travolta-életműbe. De nincs ebben semmi meglepő, egy bizonyos kor fölött az ember már csak a családja körében érzi jól magát…

Top 5

1. Mozi - A doboz Richard Kelly színes amerikai thrillerje egy különös dobozról.

2. Mozi – Toy Story– Játékháború Az amerikai animációs film szereplője Mr. Krumplifej, a tudálékos perselymalac és az ijedős dinoszaurusz.

3. MOZI - A hetedik kör Sopsits Árpád filmdrámája a kamaszkorról, az élet és a halál különös megtapasztalásáról.

4. DVD – 10 dolog amit utálok benned Amerikai vígjáték. Szerelmes fiatalok, buli és némi kavarodás Gil Junger 1999­es filmjében.

5. DVD – 4400 – 1. évad A színes, amerikai sci­fi sorozatban rejtélyesen eltűnt emberek ugyanolyan rejtélyes körülmények közt visszatérnek közénk.

John Travolta Robin Williams-szel, kislányával és egy gyerekszereplővel
John Travolta Robin Williams-szel, kislányával és egy gyerekszereplővel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.