Zsidózás miatt léptették vissza a szélsőjobboldali jelöltet

Ha te kapnád a járulékot, Lengyelországba vagy Izraelbe küldenéd – írta Jack Sen a Twitteren az ellenzéki Munkáspárt egyik árnyékminiszteréről. A párttagságát is felfüggesztették.

Antiszemita kiszólások miatt léptette vissza az egyik jelöltjét a brit euroszkeptikus Függetlenségi Párt (UKIP) öt nappal a választások előtt. Jack Sen az ellenzéki Munkáspárt zsidó származású árnyékminiszterére, Luciana Bergerre tett antiszemita megjegyzéseket, azután, hogy Berger megvédte a gyermekek után járó járulékokat. A UKIP nyugat-lancashire-i jelöltje erre a következőket írta Twitteren:

„Védeni a gyermekek után járó járulékokat? Ha te kapnál, akkor a pénzt Lengyelországba vagy Izraelbe küldenéd" – írja a UKIP jelöltje, aki egyébként nyíltan „politikailag inkorrekt, britpárti” személyiségként definiálta magát. Egy másik bejegyzésben „Nagy-Britannia legfiatalabb zsidó parlamenti képviselőjeként” aposztrofálta Bergert.

A munkáspárti árnyékminiszter a maga részéről úgy nyilatkozott, Sen kijelentései egyértelműen antiszemiták, és nincs helyük a brit politikában. Berger korábban több száz sértő és fenyegető üzenetet kapott, miután egy neonáci férfi a börtönbe került, amiért egy neki írt antiszemita üzenetében azt írta: „Hitlernek igaza volt."

A UKIP egyik szóvivője elismerte, hogy Sen hibázott, ezért kizárták pártból. A szóvivő szerint a képviselőjelölt által leírtak nem tükrözik a párt vagy bármely más keményen dolgozó jelöltjük véleményét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.