Zavargások törtek ki, miután egy rendőr lelőtt egy fiatalt

Rendőrök csaptak össze több tucatnyi tüntetővel az egyesült államokbeli Milwaukee utcáin, miután egy helyi rendőr szombaton agyonlőtt egy 23 éves fiatalt, akinél állítólag lőfegyver volt.

A rendőrök leintettek egy autót, hogy igazoltassák azt a két fiatalt, aki benne ült. A két fiatal kiszállt, azonban a papírjaik átnyújtása helyett megpróbáltak elfutni. Az egyikükre, egy 23 éves férfira rálőttek. A fiatal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházban életét vesztette.

Szombat este mintegy 100 ember gyűlt össze Milwaukee utcáin, hogy demonstráljon a fiatal halála ellen. A feldühödött tömeg épületeket, egy benzinkutat és autókat gyújtott fel - írja a BBC. Az összecsapásokban egy rendőr sérült. A tömeget végül sikerült feloszlatni.

A hatóságok sem a rendőr, sem az áldozat származásáról nem hoztak nyilvánosságra információkat. Tom Barett, Milwaukee polgármestere azt mondta, a rendőrség többször felszólította a menekülő férfit, hogy dobja el a fegyvert, aminek nem tett eleget. A pisztoly a hatóságok szerint lopott volt - írja a CNN. A városvezető erős rendőri jelenlétet rendelt el a nyugalom helyreállítására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.