Zágráb kiadja a volt titkosszolgálati vezetőt Németországnak

A horvát Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy ki kell adni Zdravko Mustac volt jugoszláv titkosszolgálati vezetőt Németországnak, akit egy emigráns horvát üzletember 1983-as németországi meggyilkolásával vádolnak - írták a szerdai horvát lapok.

A testület határozatával elutasította Mustac és az államügyészség fellebbezését a varasdi (Varazdin) megyei bíróság ugyanilyen értelmű ítélete ellen.

A legfelsőbb bíróság szerint a varasdi megyei bíróság az ügyben helyesen állapította meg, hogy Mustac a német büntetőjog szerint gyilkossággal vádolható, függetlenül a horvát törvényi szabályozástól. Horvátországnak ezért, az európai uniós igazságszolgáltatási együttműködés keretében, haladéktalanul ki kell adnia őt Németországnak.

A horvát Legfelsőbb Bíróság korábban szintén úgy döntött, hogy Josip Perkovic volt jugoszláv titkosszolgálati vezetőt is ki kell adni Németországnak, akit ugyanannak a horvát üzletembernek a meggyilkolásával vádolnak, mint Mustacot. Ez utóbbi a felettese volt a már kiadott Josip Perkovicnak.  
 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.