Washington új szankciókkal fenyeget

Az Egyesült Államok csütörtökön újabb gazdasági büntetőintézkedéseket helyezett kilátásba Oroszország ellen arra az esetre, ha Moszkva nem hagy fel a kelet-ukrajnai felkelés támogatásával.
Jen Psaki amerikai külügyi szóvivő a további szankciók lehetőségéről szólva egyúttal üdvözölte, hogy Európai Unió szeptemberig meghosszabbítja a márciusban lejáró büntetőintézkedések hatályát, amelyeket az ukrajnai válsággal kapcsolatban orosz, illetve ukrajnai természetes és jogi személyekkel szemben rendelt el. Az EU egyúttal, február 9-én kibővíti majd az érintett személyek listáját is. Psaki ugyanakkor nem konkretizálta, hogy az Egyesült Államok pontosan mikor és kikkel szemben készül szankciók bevezetésére, csak annyit mondott, hogy Washington az EU-hoz hasonlóan időnként neveket, cégeket vagy ágazatokat ad hozzá a feketelistához. „Mérlegeljük, hogy ki legyen a következő" - mondta Psaki.

Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár szerdán folytatott telefonbeszélgetésükön egyetértettek abban, hogy Oroszországnak "viselnie kell a következményeit" a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok "anyagi támogatásáért" és a minszki megállapodás kudarcáért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.