Volt, aki a saját kocsijában fulladt meg

Történelmi rekordot döntött a Houstonra lezúduló eső mennyisége. Öten vesztették életüket az ítéletidő miatt. Greg Abbott texasi kormányzó szükségállapotot hirdetett ki.

A meteorológusok beszámolói szerint egyedül hétfőn 44,7 centiméter eső esett - írja a BBC. A megáradt folyók kiléptek medrükből Houston belvárosában, ahonnan 1200 embert menekítettek ki. A halálos áldozatok egyike valószínűleg egy elmerült autóban vesztette életét.

Közel 70 ezer ember maradt elektromos áram nélkül az Egyesült Államok 4. legnagyobb városában. Ezer otthont öntött el a víz, ez a szám azonban valószínűleg még nőni fog. A városvezetés egy plázában alakított ki átmeneti szállást. Egy elárasztott istállóból 70 lovat mentettek ki.

Volt olyan sofőr, akit egy tévéstáb parancsolt ki az elmerülő autójából az utolsó pillanatokban, ahogy az a CNN felvételein látható.

A hatóságok mindenkit óvnak attól, hogy a gyors sodrású vízbe hajtsanak. A gyerekeket sem tanácsos a sekélyebb kiöntött részek közelébe engedni, mert az árban kígyók és hangyák is sodródhatnak.

Greenspointban, a városközponttól északra található, főleg spanyolok lakta negyedben a legrosszabb a helyzet, amely több mint 112 ezer embernek ad otthont. "Ne higgyék azt, hogy a város nem figyel önökre" - üzente egy sajtókonferencián Sylvester Turner polgármester a körzet lakóinak.

Egy katasztrófavédelmi szakember szerint van, ahol a vízállás 12 méterrel magasabb, mint a korábban mért legmagasabb érték. Turner polgármester elmondása szerint kedden várhatóan kevesebb csapadék hullik majd.

A városban zárva tartanak a hivatalok és az iskolák. A hatóságok mindenkit arra biztatnak, hogy ha teheti, maradjon otthon. A segélykérő vonalakra olyan sok hívás érkezik, hogy képtelenek valamennyit fogadni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.