Videóra vett a Hamász egy halálos támadást

A palesztin szélsőségesek a hétfői Nahal Oz-i  akcióról készítették a felvételt, amelyben öt izraeli katonával végeztek.
Izraeli katonák járőröznek Nahal Oz határában, ahol a rajtaütéses támadás történt
Izraeli katonák járőröznek Nahal Oz határában, ahol a rajtaütéses támadás történt
Amir Cohen / Reuters

Videót készített a palesztin szélsőséges szervezet, a Hamász egyik egysége arról a támadásról, amelyet Izraelbe behatolva hajtottak végre hétfőn Nahal Oz mellett.

A 3 perc és 48 másodperces felvétel mutatja, a palesztin szélsőségesek hogyan bukkannak fel aknavetővel a Gázai övezetből induló alagútból és közelítik meg az izraeli hadsereg (IDF) támaszpontját. Lehet látni a videón azt is hogy többször rálőnek egy izraeli katonára, majd a támaszpontra betörve körülállják a testét. A felvételből – írja a Háárec – az nem derül ki, hogy csak azt vizsgálják, a katona meghalt-e, vagy megbecstelenítik, de a kialakuló tűzpárbaj során a háttérből hallatszik néhány izraeli katona kiáltása is, hogy egy holttestet a palesztin szélsőségesek magukkal akarnak vinni.

Egy vágás után már az látszik, hogy a Hamász egysége visszamenekül az alagútba, az utolsó epizódjában pedig az egyik palesztin szélsőséges izraeli fegyvert mutat, amelyet az akció alatt zsákmányoltak. Az – jegyzi meg a Háárec – a felvételből nem derül ki, amit az izraeli hadsereg állít, hogy a palesztinok páncéltörőkkel lőtték volna a támaszpontot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.