Vendégmunkásokat hittek terroristának a magyar és szlovák rendőrök

Óriási riadalmat okoztak szerda este a kelet-szlovákiai Ungszennán (Senné) a rendőrkutyás kommandósok, akik olyan fülest kaptak, hogy az alig négyszáz lelket számláló, Nagymihályi (Michalovce) járásban levő faluban bujkálhat Salah Abdeslam, a világ egyik legkeresettebb terroristája, akit a párizsi merénylet egyik főszervezőjének tartanak, s akit egyelőre nem tudtak elkapni.

A rendőrök körbezárták a falut, majd pedig több tucatnyian behatoltak az egyik házba, ahol két férfi tartózkodott, valamint a családtagjaik. Mindannyian békésen vacsoráztak. Hosszas házkutatás és kihallgatás következett, aztán lefújták az akciót és magyarázat nélkül elvonultak a bűnüldözők.

A JoJ pozsonyi kereskedelmi tévé értesülései szerint a vaklármát a magyar rendőrök okozták, akik Miskolc közelében brit rendszámú, Nissan típusú gépkocsira figyeltek fel, amelyben két férfi tartott a szlovák határ fele. Az egyikük szerintük Salah Abdeslam, a párizsi merényletek egyik elkövetője lehetett, ezért riasztották szlovák kollégáikat. 

Ők ezután nagy erőkkel vonultak ki a közutakra, végül a kis településen rábukkantak az udvaron veszteglő, keresett autóra. Nemsokára kiderült azonban, hogy a két férfi szlovák állampolgárságú angliai vendégmunkás, akik szabadságra érkeztek haza néhány napra.

A tévériporter szerint az egyik fiatalember valóban szinte a megtévesztésig hasonlít a keresett bűnözőre. Interjút is adott, amelyben közölte, hogy nem haragszik a rendőrökre, nem kér semmilyen kártérítést az okozott riadalomért és házának feldúlásáért, mert ebben a felbolydult világban érthető a bűnüldöző szervek ébersége.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.