Vegyen ön is Kalasnyikovot a repülőtéren!

Akár egy Kalasnyikov-másolatot is vehet magának az, aki a Moszkva melletti Seremetyjevó reptérről utazik, a világhírű fegyvergyártó ugyanis márkaboltot nyitott.

Éles lőszert ugyan nem lehet vásárolni a repülőtéri márkaboltban, de szuvenírként katonai felszerelések és „I love AK” feliratú pólók közül is lehet válogatni - írja a BBC.

Kalasnyikov-összeszerelési gyakorlat Sztavropolban. Mindenkinek lehetőség
Kalasnyikov-összeszerelési gyakorlat Sztavropolban. Mindenkinek lehetőség
Eduard Korniyenko / Reuters

A Reuters által megkérdezett repülőtéri illetékesek szerint a másolatok és az azokkal mászkáló emberek nem vetnek fel biztonsági problémákat, mert egyértelműen látszik, hogy ártalmatlan utánzatokról van szó. 

„A Kalasnyikov az egyik legismertebb márka, amely az emberek eszébe jut, amikor Oroszországra gondolnak. Ezért nagy örömmel tölt el bennünket, hogy mindenkinek lehetővé válik, hogy hazavigyen egy Kalasnyikov márkájú ajándéktárgyat” - mondta Vlagyimir Dmitrijev, a cég marketingigazgatója.

A The Moscow Times szerint a bolt nyitását részben az Oroszország-ellenes amerikai gazdasági szankciók váltották ki, amelyek keresztülhúzták a konszern egyesült államokbeli terjeszkedéséről szóló terveit. A cég sport- és vadászlőfegyvereinek 70 százalékát ugyanis az európai és az amerikai piac vette fel addig. A Kalasnyikov ezért a hazai fogyasztóra hangolódott át, így született meg a szabadidős viselet, a sportruházat és az emléktárgyak gyártásáról szóló elképzelés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.