Valaki most nagyon hazudik Orbánról

Mást mondanak Budapesten és mást Varsóban arról, hogy a magyar kormányfő akart-e találkozni Jaroslaw Kaczynski volt lengyel miniszterelnökkel, az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) vezetőjével.
Orbán Viktor miniszterelnök nem tervezett találkozni Jaroslaw Kaczynskivel - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a sajtóban megjelent híresztelések kapcsán fontos leszögezni, hogy sem a Miniszterelnökség, sem Orbán Viktor miniszterelnök nem tervezett és nem is kezdeményezett csütörtöki varsói látogatása során találkozót Kaczynskival, az ellenzéki Jog és Igazságosság párt (PiS) elnökével.
Orbán csütörtökön Varsóban Ewa Kopacz lengyel miniszterelnök asszonnyal. Kaczynski nem kért a kézfogásból?
Orbán csütörtökön Varsóban Ewa Kopacz lengyel miniszterelnök asszonnyal. Kaczynski nem kért a kézfogásból?
Burger Barna / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A PiS szóvivőjének csütörtöki tájékoztatása szerint Orbán környezete szerdán kereste meg a volt lengyel miniszterelnököt azzal, hogy a vendég vele is találkozna. Az ellenzéki párt vezetője szóvivője útján közölte, nem akarja látni Orbánt, mert „megbocsáthatatlan hibát" követett el azzal, hogy „lerombolta" az európai szolidaritást. Kaczynski ezzel az ukrán válság alatt is töretlen magyar–orosz közeledésre és Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi budapesti látogatására célzott, amelyen Orbán látványosan kiállt az orosz energiafüggőség csökkentésére irányuló brüsszeli törekvések ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.