Az USA újabb nyomást gyakorolna Moszkvára

Az Egyesült Államok kész fokozni a nyomást Oroszországra, miután a Moszkva-barát szakadárok támadása következtében mintegy 30 ember vesztette életét a délkelet-ukrajnai Mariupolban - mondta vasárnap Új-Delhiben Barack Obama.
Az indiai látogatáson tartózkodó amerikai elnök "mélységes aggodalmának" adott hangot a tűzszünet szombati megsértése miatt, hangsúlyozva, hogy a szeparatisták "orosz támogatással, orosz felszereléssel, orosz finanszírozással és orosz kiképzés nyomán" hajtották végre a támadást, amelyben 30 ember lelte halálát és 93-an megsebesültek.

Barack Obama leszögezte, Washington az eddigi hozzáállással kezeli a helyzetet, vagyis folytatja a nyomásgyakorlást Moszkvára. Ugyanakkor pótlólagos lépéseket is kész tenni, minden lehetséges eszközt fontolóra vesz, kivéve a katonai konfrontációt. Nem lenne értelme ugyanis egy ilyen katonai konfliktusnak Oroszországgal - fűzte hozzá. 

Az amerikai elnök úgy véli, az egyetlen dolog, amit Washington tehet, az az, hogy továbbra is erősíti Ukrajna képességét saját területének védelmére.

Az Egyesült Államok egyáltalán nem érdekelt abban, hogy Oroszország meggyengüljön - mondta Obama, hangsúlyozva azonban, hogy az európai partnerekkel összhangban minden gazdasági és katonai támogatást meg akar adni Ukrajnának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.