Ukrajna: Turcsinov újraindította a katonai műveleteket

Olekszandr Turcsinov ukrán ügyvivő államfő kedden újraindította a katonai műveleteket az oroszbarát lázadók ellen az ország keleti részén - jelentette a BBC hírtelevízió.
Turcsinov felszólította a biztonsági erőket, hogy hajtsanak végre sikeres terrorellenes lépéseket, "amelyeknek az a céljuk, hogy megvédjék az Ukrajna keleti részén élő ukrán állampolgárokat a terroristákkal szemben".

Az ügyvivő államfő arra válaszul döntött így, hogy - mint sajtószolgálata közölte - kedden Szlovjanszk közelében két megkínzott férfi holttestére bukkantak. Az egyikben felismerték Volodimir Ribakot, a szintén Donyeck megyei Horlivka városi tanácsának Haza párti képviselőjét, akit előző nap raboltak el ismeretlenek.

"A terroristák, akik gyakorlatilag az egész donyecki régiót túszul ejtették, túlmentek minden határon azzal, hogy kínozni és gyilkolni kezdték az ukrán hazafiakat. Pimaszul kihívást intéztek nemcsak a mi államunkhoz, de az egész nemzetközi közösséghez azzal, hogy tüntetőleg meggyalázzák a genfi megállapodást" - húzta alá Turcsinov.

Hozzátette, hogy ezeket a bűncselekményeket Oroszország tudomásával és támogatásával követik el Ukrajna területén.
Az UNIAN ukrán hírügynökség arról jelentett, hogy ismeretlen fegyveresek automata gépkarabélyokkal rálőttek az ukrán védelmi minisztérium An-30-as légi felderítő repülőgépére kedden az ország keleti részében, a Donyeck megyei Szlovjanszk fölött.

Erről a hírügynökséget a védelmi tárcához közel álló, név nélkül nyilatkozó forrás tájékoztatta. Mint elmondta, a támadás után a gép sikeresen leszállt Kijevben. Azt nem közölte, hogy milyen károkat szenvedett az An-30-as.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.