Újra zavargások törtek ki Rióban

A brazil metropolisban tavaly június óta gyakoriak a tiltakozó akciók a tömegközlekedési díjak és amiatt, hogy a közszolgáltatások színvonala a magas adók ellenére sem nő, ráadásul a városban milliárdokat költenek a labdarúgó-világbajnokság és a következő nyári olimpia előkészítésére.

Harcok törtek ki csütörtökön a magas tömegközlekedési díjak ellen tüntetők és a kivezényelt rohamrendőrök között Rio de Janeiróban. A brazil metropolis központi pályaudvaránál körülbelül ezer tüntető vonult fel tiltakozni, „Nem fizetünk három realt egy jegyért!” „FIFA-szabványnak megfelelő buszokat és vonatokat!” felkiáltással estek neki a jegykiadó automatákat rongáltak meg, de felgyújtottak egy sietve emelt barikádot is. Erre a biztonságiak könnygázzal kezdtek oszlatni. Az összetűzésekben egy operatőr súlyosan megsérült.

Rióban tavaly június óta gyakoriak a tiltakozó akciók a tömegközlekedési díjak és amiatt, hogy a közszolgáltatások színvonala a magas adók ellenére sem nő, ráadásul a városban milliárdokat költenek a labdarúgó-világbajnokság és a következő nyári olimpia előkészítésére. A tiltakozó akciók már többször fulladtak összetűzésekbe.

Rendőrségi közlések szerint a csütörtöki tüntetés sebesültje a Band TV nevű televízió-csatorna operatőre. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért sérült meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.