Újabb vádemelés Markó Attila ellen

A román országos korrupcióellenes ügyosztály (DNA) vádat emelt Markó Attila volt RMDSZ-es parlamenti képviselő és hét másik személy ellen egy újabb illegális kárpótlás ügyében.

A DNA azzal vádolja őket, hogy 2008. február 28-án az illetékes hatóság képviselőiként a piaci értéket meghaladó kártérítést ítéltek meg a kommunizmus idején államosított, természetben vissza nem szolgáltatható ingatlanért, és ezzel 69,9 millió euró kárt okoztak az államnak.

Egy másik ügyben, amelyben az államnak okozott kár 84,5 millió euró, már áprilisban vádat emeltek a kárpótlási bizottság egykori tagjai, köztük Markó Attila ellen.

A magyar politikus Budapesten tartózkodik tavaly december óta, amikor az ügyészség először kezdeményezte az előzetes letartóztatását. Május 6-án, a román hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A politikus többször utalt rá, hogy „járulékos áldozat", és az eljárást nem tartja jogszerűnek.

Markó Attilát tavaly novemberben háromévi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Székely Mikó Kollégium épületének a visszaszolgáltatása miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.