Újabb amerikai került rács mögé, amiért elöl hagyta a Bibliáját

Rövid időn belül a harmadik amerikai állampolgárt tartóztatták le Észak-Koreában. Japán sajtóértesülések szerint a férfi bűne az volt, hogy a hotelszobájában hagyta a Bibliáját.
Az észak-koreai állami hírügynökség pénteken kiadott közleménye szerint a hatóságok rövid időn belül a harmadik amerikai állampolgárt tartóztatták le: a KCNA által Edward Fowle-ként azonosított férfit április 29-én vették őrizetbe. Az igencsak tömör közleményben ugyan nem részletezik, hogy mit követett el, ám a Guardian a Kyodo japán hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy Fowle-t akkor tartóztatták le, amikor el akarta hagyni az országot, bűne pedig az volt, hogy a hotelszobájában elöl felejtette a Bibliáját.

A második amerikait két hónapja vették őrizetbe, mert az észak-koreai hatóságok szerint széttépte vízumát és menedékjogot kért az országban. Az első amerikai Kenneth Bae volt, akit azzal vádoltak, hogy meg akarta dönteni Kim Dzsong Un hatalmát, és ezért májusban 15 év kényszermunkára ítélték.

A letartóztatásokkal vélhetően tárgyalási pozícióját kívánja javítani Észak-Korea, hiszen korábban már több alkalommal is felhasználta a fogvatartottakat, hogy bizonyos előnyöket csikarjon ki az Egyesült Államoktól. 

Az amerikai külügyminisztérium a múlt hónapban már figyelmeztette állampolgárait, hogy még érvényes vízummal se menjenek Észak-Koreába, mert könnyen előfordulhat, hogy váratlanul letartóztatják őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.