galéria megtekintése

Ügyvéd, pólóárus, netguru: őket gyilkolták meg a terroristák

Tizenkilenc nemzet gyászolja fiait és lányait, tegnap estére a világ – köszönhetően a közösségi médiának, amelynek az elhunytak aktív használói voltak – legalább az áldozatok feléhez arcot és személyes történetet is tudott társítani.

Az aljas támadás áldozatai között rengeteg a fiatal, életerős, nyitott és tehetséges emberek lettek a fegyveresek áldozatai. Kivétel nélkül szép jövő előtt álltak.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

„Három évvel ezelőtt éppen ezen a napon pillantottalak meg. Azonnal szerelmes lettem beléd, te adtad a legszenvedélyesebb kapcsolatot, te voltál a mindenem: szeretőm, a legjobb barátom, a lelki társam" – írta a Facebookra Polina Buckley, az egyik elsőként azonosított áldozat, Nick Alexander kedvese. Az amerikai az Eagles of Death Metal pólóit árulta a Bataclan klubban, amikor megrohanták a terroristák. A férfit lábon lőtt barátja próbálta újraéleszteni, s a karjaiban halt meg.

 

Asta Diakite haláláról unokatestvére, a francia válogatott labdarúgó, Lassana Diarra adott hírt a Twitteren. A játékos éppen a németek ellen játszott a Stade de France-ban, amikor testvérként szeretett kuzinját megölték a merénylők.

A Universal Music francia leányvállalata, a Mercury Records három alkalmazottja is meghalt, a tragédiát a cég elnöke jelentette be a Twitteren. Guillaume B. Decherf, a francia Les InRocks magazin újságírója nem egyszerűen a koncertről tudósított: kritikát kívánt írni a zenekar legújabb lemezéről, és ehhez koncerten is akarta hallani, hogy szólnak a számok. Mathieu Hoche a France24 hírtévé operatőreként dolgozott, hatéves gyermeke hiába várja már haza.

A marokkói Mohamed Amine Benmbarek és ifjú neje a közelmúltban kötött házasságukat mentek megünnepelni a koncertre. A férjet halálos lövés érte, felesége kritikus állapotban fekszik egy párizsi kórházban. François-Xavier Prévost szintén a koncerten hunyt el. Egy internetes reklámcégnél dolgozott, rendkívül ígéretes szakemberként tartották számon.

A 26 éves Valentin Ribet fényes jogi karrier előtt állt, Londonban tanult, és egy francia ügyvédi irodánál kapott állást. A LinkedIn profilja szerint a büntetőjog kiváló szakértője volt már fiatalon is. Ha életben marad, talán a gyilkosaihoz hasonló embereket is védett volna. A kaliforniai Nohemi Gonzalez a Le Petit Cambodge étteremnél állt rosszkor, rossz helyen. Édesanyja szerint bulizni ment, telefon sem volt nála, hetekkel korábban elvesztette a készüléket, s bár anyja küldött neki pénzt, még nem vett újat. Amerikában élő barátja a Facebookról tudta meg, hogy a kedvese már nem él.

A huszonhárom éves francia lány, Elodie Breuil halálát a bátyja erősítette meg. Az egyetemista élénk közéleti érdeklődésről adott számot, januárban a Charlie Hebdo-merényletet követően a részvétnyilvánító meneten is kifejezte gyászát.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.