Kémkedéssel gyanúsítják KGBélát?

A jobbikos EP-képviselő a csütörtöki EP-meghallgatása halasztását kérte. Mentelmi jogáról csak május 6-án tárgyal az EP jogi bizottsága. Az Eurológus úgy tudja, hogy az európai uniós intézmények elleni kémkedéssel gyanúsítják.

Kovács Bélát az EU intézményei elleni kémkedéssel gyanúsítják. A képviselőt április 16-án hallgatta volna meg az EP jogi szakbizottsága, ám Kovács halasztást kért, így a meghallgatás új időpontja május 6-ra tolódott – tudta meg az Eurológus.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A magyar Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában jelentette fel az EP-képviselőt, mert a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik orosz diplomatákkal, és gyakran járt Moszkvában is.

Kovács ellen nem indulhatott eljárás, mert a jobbikos politikus nem volt hajlandó lemondani mentelmi jogáról, melyet így csak az Európai Parlament vonhat meg, azonban az ügy már jó ideje húzódik a testületben.

A gyanúsított képviselők egyszer kérhetnek halasztást ügyükben. Így tett most Kovács is. Az EP-jogi szakbizottságának május 6-ai meghallgatása után dönthetnek arról, hogy indokolt-e a jobbikos képviselő mentelmi jogának felfüggesztése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.