Tóásó elhagyta a börtönt

A bolíviai terrorizmusper magyar vádlottját még szerdán engedték el, de csak most hozták nyilvánosságra, hogy öt év és tíz hónap után visszanyerte a szabadságát.

Elhagyta a La Paz-i San Pedro börtönt Tóásó Előd, az úgynevezett bolíviai terroristaper magyar vádlottja, a Rózsa Flores Eduardo nevével fémjelzett csoport elleni 2009-es kommandósakció túlélője – írta szombaton a terrorizmusper egyik vádlottjának az ügyvédjére hivatkozva a spanyol EFE hírügynökség.

Tóásó még szerdán hagyta el a börtönt azzal a bolíviai-horvát állampolgárságú Mario Tadiccsal együtt, aki szintén megúszta a 2009-es akciót. Mind a ketten vádalkuval szabadultak, amelyben fegyveres felkelésért öt év tíz hónap börtönre ítélték őket. Ezt mostanáig leülték.

Arról, hogy Tóásó most hol lehet, az EFE híre nem szól, de az ítélet másnapján, február 21-én  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, utasítást adott Magyarország Bolíviába is akkreditált argentin nagykövetének, hogy segítse Tóásó hazatérését. Tóásó egyébként Tadichoz hasonlóan szintén kettős – magyar-román – állampolgár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.