Tilos, de hajléktalanoknak osztott ételt a magyar rendőr

Az amerikai városban, Albuquerque-ben meglepetést keltett, hogy egy magyar származású rendőr, többszörös karatebajnok a saját pénzén vásárolt élelmet hajléktalanoknak, holott nemrég még abból kerekedett botrány, hogy a rendőrség letartóztatott több embert, akik a tilalom ellenére ételt osztottak az otthon nélkülieknek a belvárosban.

Mint arról több amerikai hírforrás is beszámolt, a 2000-ben az Egyesült Államokba költözött Nádas Tamás a múlt csütörtökön saját pénzén, munkaidőn kívül vitt élelmet és italt egy gyorsbüféből 20 hajléktalannak, akik ellátás nélkül maradtak egy segélyhelyen. A Magyar Karate Szakszövetség honlapja szerint a hétköznapok hőseként ünneplik az amerikai médiában a magyar rendőrt.

A jótékonykodás különösen azért keltett figyelmet, mert az új-mexikói város rendőrsége éppen pár nappal korábban fizetett ki 100 ezer dollár kártérítést olyan személyeknek, akiket azért állítottak elő, vagy idéztek be, mert hajléktalanoknak osztottak ételt. Mint a KRQE helyi televízió honlapján közölte, a rendőrség az önkormányzat kérésére indított bűnvádi eljárást a hajléktalanokat a tiltott zónában élelmező adakozók ellen, de nem tisztázott, hogy volt-e jogalap a fellépésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.