Putyin igazi ördög a nyugdíjas zsidógyűlölő szerint

Másfél órán át szónokolt a jelcini-putyini zsidóhatalomról, mire a bíróság megvonta a nyugalmazott ezredestől a szót. Védői szerint Vlagyimir Kvacskov nem felkelést készített elő, csupán készülő könyvének részleteit osztotta meg telefonon, amelyet a nyomozók hónapokon át lehallgattak.

– Propagandának itt nincs helye – jelentette ki a bíró abban a moszkvai perben, amely Vlagyimir Kvacskov ellen indult, az államrend fegyveres megdöntésére irányuló szervezkedés vádjával. (Ilyen ügyben először indult per Oroszországban.) Az Elhárítási Főigazgatóság (GRU) nyugalmazott ezredese a bíró előtt visszautasította, hogy fegyveres harcot szervezett, és vidéki katonai bázisok megtámadását tervezte, ám kijelentette: Oroszország négyszáz éve megszállás alatt van, a hazát fel kell szabadítani a „zsidó nácizmus” alól. – Putyin igazi ördög, dosztojevi értelemben – idézte a newsru orosz hírportál a 64 éves főtisztet, aki 2005-ben vált ismertté azzal, hogy megvádolták az „orosz privatizáció atyjaként” ismert – sokak által gyűlölt – Anatolij Csubajsz elleni merénylet végrehajtásával. A jelcini éra kormányfő-helyettese – aki az előző évtizedben az orosz árammonopólium élén állt – nem sérült meg az autója ellen végrehajtott csekély erejű robbantásos merényletben. (A három éven át előzetesben ülő Kvacskovot 2008-ban az esküdtszék felmentette, a legfelsőbb bíróság új eljárásba utalta az ügyet, ám a felmentő ítélet 2010-re jogerőssé vált. Kvacskovot ezután hamarosan őrizetbe vették az új váddal.)

A magát orosz pravoszláv nacionalistának valló férfi 2008-tól rendszeres résztvevője volt az évenkénti „Orosz menetnek”, amelyeken a szélsőséges nacionalisták a bevándorlók és a soknemzetiségű ország nem orosz népei és az aktuális vezetés ellen tüntetve vonultak fel. Igaz, Kvacskov hívei a zsidóságra fókuszálnak. – A kaukázusi népekkel az oroszok jól megvolnának, csak a zsidók szítják köztünk az ellentétet – nyilatkozta korábban lapunknak Kvacskov, aki a felvonuláson meglepő nyíltsággal úgy mutatkozott be, hogy „én vagyok, aki megtámadtam Csubajszot”.

Jelenlegi pere tavaly óta tart, több tucat tanú meghallgatásával. A Kvacskov és két társa elleni perben a vád legfőbb bizonyítékait a 2010-es házkutatásban Kvacskovnál fellelt engedély nélküli fegyverek, lőszerek, hangtompítók, propagandaanyagok adják, valamint azok a lehallgatott telefonbeszélgetések, beépített ügynökök által készített felvételek, amelyeken Kvacskov állítólag a támadás részleteit taglalja.

– Kvacskov lakásának lehallgatása a Csubajsz elleni támadás kapcsán kapott engedélyt. Hogyan kerülhettek ezek a felvételek ebbe az ügybe? – vetette fel a joghézag kérdését Kvacskov ügyvédje. Okszana Mihalkina szerint a beszélgetések egyébként sem arról szólnak, amit az ügyészség beleértett: Kvacskov csupán készülő hadászati szakkönyvéről beszélt, amelyben Oroszországot megtámadja a NATO, és a harcot partizánok veszik fel ellene. A forgatókönyvön keresztül csupán a védekezés lehetséges módozatairól ír a főtiszt, vélte az ügyvéd, aki szerint az sem derült ki, miképpen is akarhatták volna az állítólag összeverbuvált nyugdíjasok végrehajtani a támadást. Az ügyvéd szerint az ügyészség a váddal csupán „bosszút akar állni” Kvacskovon, amiért nem sikerült rács mögé küldeni a Csubajsz elleni ügy végén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.