Támadás az utolsó krími ukrán hadihajó ellen

Támadást indítottak orosz katonák kedden a Krímben az utolsó még el nem foglalt ukrán hadihajó, a Cserkaszi aknaszedő ellen.

Az ukrán hajó a félsziget délnyugati részén lévő Donuzlav tavon rekedt, miután a tó Fekete-tengerre vezető kijáratát az orosz katonák elsüllyesztett hajókkal torlaszolták el.

Ukrán médiajelentések szerint a Cserkaszi elleni orosz támadásban két Mi-35-ös katonai helikopter és három motoros kishajó vett részt. Az ukrán hajó legénységének egy tagja az Ukrajinszka Pravda hírportálnak arról számolt be, hogy a Cserkaszi manőverezéssel és füstbombákkal próbálta megakadályozni, hogy a támadók feljussanak a fedélzetére, de az orosz katonák végül beérték, és robbanószerkezetet erősítettek a hajóhoz. A partról egy szemtanú lövések és robbanások hangjáról számolt be. Egy detonáció működésképtelenné tette a Cserkaszi fő kormányművét. A legénység elbarikádozta magát a hajó egyik részében.

Helyi idő szerint eset nyolc óra körül Vladiszlav Szeleznyov, az ukrán védelmi minisztérium krími médiaközpontjának vezetője azt közölte, hogy az orosz katonák már feljutottak a hajó fedélzetére

Március 20-a óta az orosz katonák a Krímben elfoglalták Szevasztopolnál a Szlavuticsot, továbbá négy korvettet, a Vinnicját, a Ternopilt, a Luckot és a Hmelnickijt. Ezen kívül hatalmukba kerítették a Zaporizzsja tengeralattjárót. Hétfőn orosz kézre került a Konsztyantin Olsanszkij partraszállító hajó, amely a Cserkaszihoz hasonlóan a Donuzlav tavon rekedt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.