Szlovákia történetének legbiztonságosabb éve volt 2014

Tavaly történt a legkevesebb bűncselekmény Szlovákiában az ország történetében - derült ki azokból a rendőrségi statisztikákból, amelyeket kedden Pozsonyban Tibor Gaspar országos rendőrfőkapitánnyal közösen ismertetett Robert Kalinák belügyminiszter.
A szlovák rendőrség 2014-ben valamivel több mint 81 ezer bűntettről szerzett tudomást, megközelítőleg 10 százalékkal kevesebbről, mint egy évvel korábban. Ezen túlmenően enyhén ugyan, de másfél százalékkal javult a bűncselekmények felderítési aránya: csaknem elérte az 56 százalékot.

Az adatok alapján 2014 az ország történetének eddigi "legbiztonságosabb" éveként vonul be a történelembe - hangsúlyozta Robert Kalinák, aki szerint a bűncselekmények száma alapján "kezdenek visszatérni az 1989 előtti állapotok." A tárcavezető ezzel arra utalt, hogy a rendszerváltást követő években érezhetően megugrott a bűntettek száma, 1993-ban például, amikor Szlovákia létrejött, egy év alatt több mint 145 ezer bűncselekményt követtek el az országban.

Kalinák kiemelte: tavaly 54 gyilkosságot követtek el az országban, megközelítőleg egy jutott százezer lakosra vetítve, ami azt mutatja, hogy Szlovákia e tekintetben a világon a legbiztonságosabb országok közé sorolható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.