Szijjártó Orsolyának mennie kellett

Lezárult Szijjártó Orsolya diplomácia karrierjének hollandiai szakasza. A külügyi és külgazdasági miniszter nagykövetként dolgozó névrokonát hazarendelték Hágából.

Hazarendelték és már el is bocsátották a Külügyminisztérium állományából Szijjártó Orsolyát, Magyarország hágai nagykövetét – értesült diplomáciai forrásból a VS.hu.

A lap szerint a lépés oka az volt, hogy Szijjártó Orsolyának nagyon megromlott a viszonya a nagykövetség többi dolgozójával.

Szijjártó Orsolyát 2014-ben nevezték ki. A minisztériumon elérhető szakmai életrajza szerint „hivatását tekintve közgazdász, tanulmányait Budapesten, Mannheimben, Innsbruckban, Maastrichtban és a Madridi Diplomataképzőben végezte. Közéleti karrierjét a Magyar Országgyűlés Külügyi Hivatalában, majd a Gazdasági Minisztérium Turisztikai Helyettes Államtitkárságán kezdte.

A tanácsadói piacon 2001 óta tevékenykedett: Magyarországon mint nemzetközi kapcsolatok igazgatója, majd egy tanácsadó cég ügyvezető igazgatójaként dolgozott.” Szijjártó Péterrel csak névrokonok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.