Szijjártó a Budapest-Belgrád-vasútvonalról is tárgyalt Belgrádban

A Budapest–Belgrád-vasútvonal kiépítésének menetéről, valamint a Déli áramlat gázvezeték előnyeiről tárgyalt csütörtökön Belgrádban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel.

Szijjártó és Vucic zárt ajtók mögött tárgyalt, a szerb kormány közleménye szerint a kiemelkedően jó gazdasági kapcsolatok mellett szó volt továbbá arról a Kína–Kelet-Európa konferenciáról is, amelyet Belgrádban tartanak decemberben 16 ország kormányfőjének részvételével.

Megállapodtak abban is, hogy a két ország közösen tárgyal majd a kínai partnerekkel a Belgrád és Budapest közötti vasútvonal kiépítéséről, illetve annak finanszírozásáról, hogy 2017 nyarára befejeződhessenek a munkálatok.

Egyetértettek abban, hogy a Déli áramlat gázvezeték kiépítése mindkét fél számára nagyon fontos, főleg Európa ezen részének energetikai stabilitása miatt.

Elhangzott, hogy a két ország közötti kiemelkedően jó kapcsolatokhoz jelentősen hozzájárul a Szerbiában élő magyar kisebbség, illetve a Magyarországon élő szerb kisebbség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.