Szexszel akar bejutni a szenátusba

Két óriásplakát borzolja a kedélyeket Csehországban, az október közepére kiírt részleges felsőházi, illetve a helyhatósági választások előtt. Az egyiken neglizsében Laura Janácková neves prágai szexuológus látható, aki az Andrej Babis milliárdos vezette ANO párt jelöltjeként szeretne bejutni a szenátusba.
www.idnes.cz
– Nem tagadom, a pózt Sarah Jessica Parkertől lestem el, aki főszereplőként ugyanígy népszerűsítette a nagy sikerű Szex és New York című amerikai sorozatot. Akkor alig múlt harminc, én pedig az ötvenhez közelítek. A világhírű színésznő ezért az alakításáért négy Globen Golden-és két Emmy-díjat kapott, én megelégednék azzal, hogy minél több választópolgár találjon összefüggést a Szerelem, szex, politika jelszavaim között, és akkor talán szenátor lehetek – közölte az idnes.cz honlapon.

Megkeresésünkre a jelölt elmondta, hogy hónapokkal ezelőtt tartalmas választási programot írt többek között a fiatalok minden tabut kizáró szexuális felvilágosításának, továbbá a nők közéleti szerepvállalásának fontosságáról, de az anyag nem váltott ki különösebb érdeklődést.

– Amióta megjelentek az óriásplakátjaim, szinte óránként kérnek tőlem interjút. Mindenkinek elmondom, hogy közhelyek tucatjait hirdető, unalmas reklámok között talán üdítően hatok és végre felfigyelnek nemcsak rám, hanem a szándékaimra is – nyilatkozta.

A pártelnök hasonlóan vélekedett: – A polgárok már ráuntak a nagypolitikára, remélem, a szexre, miként a nemcsak szép, de okos nőkre, nem. Ők azok, aki sok embert visszacsábíthatnak a közéletbe – válaszolta érdeklődésünkre Andrej Babis.

A honlap egyébként megszavaztatta látogatóit, akiknek csaknem hatvan százaléka figyelemfelkeltőnek, egyharmaduk viszont ízléstelen provokációnak tartja az óriásplakátot.

Még nagyobb felhördülés fogadta Alena Gajdusková szocdem párti jelölt óriásplakátját, amelyen egy hölgy kézzel takarja el meztelen szeméremtestét. „Ne szégyelljen ránk, a kezdőkre szavazni!" – hirdette a fotó alatt. A morvaországi Zlínben a közfelháborodás miatt máris eltávolították ezeket az óriásplakátokat.

Az erotika, mint kampányeszköz négy évvel ezelőtt aratott először nagy sikert Csehországban. Vít Bárta milliárdos a Közügyek Pártjának (VV) elnöke több fiatal nőt szedett rá a jelöltségre, akik aztán átlátszó fürdőruhában kértek a politikában még szűz, viszont ambíciózus személyekként bizalmat. Nem eredménytelenül, mert a VV első nekifutásra 10,88 százalékos támogatottságot szerzett, és a jobbközép kormánykoalíció tagja lett. Aztán a hölgyek egyre gyakrabban hajbakaptak, kikotyogták főnökük korrupciós ügyeit, amelyek miatt a párt szétesett. Egyikük, Katerina Klasnová viszont férjhez ment a gyanúsított, de szabad lábon védekező Vít Bártához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.