Szexrabszolgaként tartott gyerekeket szabadított ki az FBI

Egy országos bűnüldöző művelet keretében 168 gyereket sikerült kiszabadítani a szexkereskedelem hálójából a múlt héten. Ugyanebben az időszakban 281 kerítőt is elfogtak az Egyesült Államokban - közölte hétfőn a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

„A gyermekeink nem eladók" - mondta James Comey, az FBI igazgatója, mielőtt ismertette volna a nagyszabású művelet eredményeit.

A helyzet súlyosságát hangsúlyozandó Comey rámutatott, hogy gyerekek szexuális kizsákmányolása ezúttal nem egy távoli országban, hanem az Egyesült Államok történt. „Ezek Amerika gyermekei" - idézi a BBC az igazgató szavait, aki aggasztónak nevezte, hogy egyre többen vannak azok a gyerekek, akiket az interneten keresztül prostituálnak.

Comey elmondta, hogy a most kiszabadított gyerekek „igazi rémálmon mentek keresztül", ezért orvosi és terápiás kezelést is biztosítanak számukra, hogy fel tudják dolgozni a történteket. A BBC washingtoni tudósítója szerint az áldozatok közül sokan, valamilyen formában a gyermekvédelmi rendszer részei voltak, ám senki nem jelentette eltűnésüket. Szakértők szerint ez azért történhetett meg, mert a fiatalok gyakran elszöknek, és a nevelők és gondozók abban reménykedhettek, hogy visszatérnek.

Az FBI által 2003-ban indított Elvesztett Ártatlanság elnevezésű program keretében eddig mintegy 3600, szexuális szolgáltatásokra kényszerített gyereket szabadítottak ki.

A szövetségi nyomozók immáron nyolcadik alkalommal hajtottak végre hasonló, országos méretű razziát. A múlt heti akció 106 amerikai városra terjedt ki.

Az FBI februárban 16 gyerek kiszabadításáról, és több mint 45 kerítő letartóztatásáról számolt be. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.