galéria megtekintése

Szexbotrány a Mussolini-családban

0 komment

NOL

Tönkrement az életem – fakadt ki Alessandra Mussolini, a Duce, Benito Mussolini unokája, miután fiatalkorú prostituálttal való szexuális kapcsolat miatt eljárás indult a férje és három gyermekük apja, Mauro Floriani ellen.

Az olasz hatóságok egy fiatalkorú prostituáltakat futtató hálózat felszámolásakor ütköztek bele Floriani nevébe. Még tavaly ősszel derült ki, hogy luxuséletre vágyó középiskolás lányok pénzért árulták a testüket ezért fizető klienseknek.

A Cristina Macchiusi ügyész képviselte vád egy 14 éves és egy 16 éves lány vallomásán nyugszik. Ők állítólag „könnyű pénzt” akartak, ezért adták prostitúcióra a fejüket – és oda a testüket annak a körülbelül 20 férfinak, akit a hálózat segített hozzá a testi vágyai kielégítéséhez. Florianin kívül a hálózat által futtatott tucatnyi lányhoz járt az ENSZ egyik munkatársa, egy banki alkalmazott és egy újságíró is. A pásztorórákra többnyire a római Viale Parioli egyik hivalkodó okkersárgára festett épületében keríthettek sort.

 

A 16 éves koronatanú egy előkelő római család sarja, a 14 éves lányt viszont állítólag az anyja vette rá a nehéz anyagi helyzetük miatt, hogy bocsássa áruba a testét, miután az apja elhagyta őket.

A lányok napi 500-600 eurót kerestek a testükkel, és rászoktak a jólétre, egy részük legalábbis megtartotta a klientúráját azután is, hogy októberben házi őrizetbe helyezték a hálózat irányítóját, egy Mirko Ieni nevű férfit. Ieni a vallomásában elárulta, hogy a lányok életkora volt a vonzerő, amiért a kliensek a hálózathoz fordultak. Egy aktus 300 euróba került, de lehetett lányt venni egész hétvégére is, több ezer euróért.

Az ügy másik fő vádlottja, Nunzio Pizzacalla, az olasz hadsereg alpesi parancsnokságának, a 4. olasz hadtestnek az egyik tisztje. A klienseket ő szerezte. Ügyészségi dokumentumok tanúsága szerint a kliensek mindenfajta elővigyázatosság nélkül, telefonon beszélték meg a légyottokat a lányokkal. Az ő lefoglalt mobiltelefonjaik színültig voltak sikamlós sms-ekkel  és üzenetváltásokkal. Ieni szerint Olaszországban ma „valódi” kereslet van „friss, fiatal lányok” iránt.

A Silvio Berlusconi vezette jobboldalt új szexbotrány érte el
A Silvio Berlusconi vezette olasz jobboldalt új szexbotrány érte el
Tony Gentile / Reuters

Bár Floriani nem ismeri el az ellene felhozott vádakat, az eljárással Silvio Berlusconi exkormányfő szexügyei után most hasonló botrány érte el az olasz jobboldalt. A korábban fasiszta Mussolini – Sophia Loren unokahúga – jelenleg a Berlusconi-féle Forza Italia szenátora a római törvényhozásban.

Floriani négy év börtönt kockáztat, ha bűnösnek találják az ügyben. Olaszországban a prostitúciót nem tiltja törvény, de azt igen, hogy valaki szexért fiatalkorúnak pénzt adjon.

A kényes helyzetben Mussolinit politikai ellenfelei is együttérzésükről biztosították. Így tett az egyik korábbi riválisa, Antonio Bassolino is, aki még a kilencvenes években győzte le, amikor a Duce unokája Nápoly polgármestere akart lenni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.