Száz ember az összeomlott csennai ház alatt

A hatóságok eddig tizenegy halottról tudnak, körülbelül száz munkás pedig a romok alatt rekedt azután, hogy India kilencmilliós déli metropolisában, Csennaiban szombat éjjel összeomlott egy félig kész tizenkét emeletes ház. Az épület szerkezete valószínűleg a monszunnal érkező heves esőzéseket nem bírta. Csennaiban zuhogott a katasztrófa idején és zuhog most, másnap is, ami az épülethez vezető szűk utcák mellett enyhén szólva csak nehezíti a mentési munkálatokat. A tizenegy eddigi áldozatból négyen a helyszínen, heten kórházba szállítás után haltak bele a sérüléseikbe. Tizennégy embert kórházban ápolnak, hatan viszont karcolásokkal úszták meg a katasztrófát. Őket el is engedték.

A mentési munkálatokra 300 rendőrt és tűzoltót vezényeltek ki, akik többek között lángvágóval estek neki a nagy kőtömböknek. Hatósági közlések szerint két-három napig is tarthat, amíg a romokat eltakarítják.

Egy munkás az AP-nek úgy nyilatkozott, szerinte az épület nem az esőzések, hanem egy villám miatt omlott össze, a villámhárítót ugyanis még nem szerelték fel a készülőben lévő épületre. Az építkezési vállalat, a Prime Sristi két igazgatóját kihallgatásra bevitték.

Csennainak – az egykori Madrasznak – a szombati katasztrófa helyszínéül szolgáló külvárosi negyedében a legtöbb házat engedély nélkül, silány minőségű alapanyagokból húzták fel. A házomlás Indiában nem számít ritka jelenségnek, a hatalmas kereslet és a laza törvényi keretek miatt rengeteg példa van hanyagul felhúzott épületekre, jellemzően több emelettel, mint ahányra az esetleges engedély szól. Néhány órával a csennai katasztrófa előtt tegnap Delhiben is összeomlott egy négyemeletes, ötvenéves ház, tizenegy embert rántva magával a halálba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.