Szanaszét szívatják egymást az argentin és a brazil szurkolók

Teljesen mindegy, milyen sportág, vagy hogy ki az ellenfél, a brazil szurkolók konzekvensek kifütyülik az argentin olimpikonokat Rióban. A két dél-amerikai nemzet tradicionális rivalizálása az olimpiai lelátókon is visszaköszön, és a gúnyos mondókák és beszólogatások mellett már erőszakos megnyilvánulásokra is sor került.

Mi van, mi van, mi van? - brazil és argentin kosarasok emberkednek a negyeddöntőben
Mi van, mi van, mi van? - brazil és argentin kosarasok emberkednek a negyeddöntőben
Yves Herman / Reuters

Az még érthető, hogy a szerdai argentin-brazil férfi kézilabda mérkőzés alatt a szurkolók gúnydalaitól volt hangos a "kis Maracanã" stadion, ám az eltökélt brazil tábor egy korábbi argentin-dán meccs alatt is kitartóan és hangosan szurkolt az ellenség ellenségének tekintett dán csapatnak. Ilyenkor a labdarúgásban is erősen rivalizáló két ország drukkerei Peléről és Maradónáról szóló gúnyos rímeket vágnak egymás fejéhez.

"Nem is volt időm gondolkozni, automatikusan jött a reakcióm, amikor meghallottam az argentinok lejárató szólamát, egyből eszembe jutott a Pelét és Maradónát összehasonlító gúnydal" - mondta el az UOL online magazinnak Mauricio Andrade, aki bevallotta, hogy egyszer csak azért ment el egy VB-meccsre, hogy az argentinok ellen szurkolhasson.

Bár a nagy múltra visszatekintő versengés általában békés jelleget ölt, az argentin teniszező Juan Martín del Potro játéka alatt egy brazil és egy argentin szurkoló összeverekedett, amiért a biztonságiak mindkettőt eltávolították a stadionból.

"Remélem, hogy több ilyen incidensre nem kerül sor, mert itt a lényeg, hogy élvezzük a játékot. Ez itt nem foci" – nyilatkozta Del Potro. Az argentin sportminiszter, Carlos Mac Alister eközben a Twitteren fejezte ki aggodalmát az ellenségeskedésekkel kapcsolatban és megbékélésre szólította fel a feleket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.