Melegeket végzett ki az Iszlám Állam

A szunnita szélsőségesek magas épületek tetejéről taszították mélybe a hátrakötözött kezű, melegnek vélt áldozataikat.

A kivégzéseket közönség előtt, nyilvánosan hajtották végre. a Daily Beast által is közzétett felvételek tanúsága szerint valószínűleg az iraki Ninive tartomány júniusban az IS irányítása alá került központjában, Moszulban. A felvételen két férfit löknek a mélybe egy magas ház tetejéről, hátrakötözött kézzel. Mindkettejüket azért végezték ki, mert azt gondolták róluk, hogy homoszexuálisok

Egy másik képen egy házasságtörő nőt látni, akit házasságtörés miatt halálra köveztek, két másik felvételen tolvajokat feszítenek keresztre. Némely esetben az áldozatot előzőleg fejbe lőtte a szunnita szélsőséges szervezet valamelyik fekete maszkot viselő tagja a helyszínen összeverődött tömeg szeme láttára. Az IS által közzétett képek csütörtökön kezdtek el terjedni a közösségi médiában.

Az IS megfélemlítésként az iszlám törvénykezés, a saría szigorú változatát gyakorolja Irakban és Szíriában is azokon a területeken, amelyeket sikerült kihasítania magának a bagdadi politikai káosz, illetve amiatt a közel polgárháború miatt, amelyet Basár el-Aszad szír elnök vív az ellenzéki erőkkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.