Sikerült új otthont találni a világ legszomorúbb jegesmedvéjének

A yorkshire-i vadaspark lehet az új otthona Pizzának, a világ legszomorúbb jegesmedvéjének. A ragadozó eddig egy kínai pláza kirakatában szomorkodott, több videó is készült róla, ahogy búskomoran néz a járókelőkre. A felvételek bejárták a világot és nemzetközi felháborodást keltettek állatvédő körökben. 

Az Animals Asia nevű állatjóléti szervezet jelentette be, hogy úgy tűnik, sikerült új otthont találtni Pizzának, a világ legmagányosabb és legszomorúbb jegesmedvéjének a yorkshire-i vadasparkban. Pizzáról több fotó és videofelvétel is készült, amelyen látszik, hogy méltatlan körülmények között tengeti az életét. 

Az Animals Asia aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy ne csak a Pizzát is fogva tartó ócenáriumot, hanem az azt magában foglaló Grandview Centre nevű plázát is bezárják állatkínzás miatt.

A yorkshire-i vadasparkban van egy speciálisan jegesmedvék számára kialakított élőhely, ahol jelenleg is négy állat él. A park ezen kívül részt vesz a jegesmedve-védelmi programban is.

„Örülnénk, ha Pizza élete hátralévő részét Yorkshire-ban tölthetné!” - mondta az Animals Asia igazgatója, Dave Neale - „Számára ez egy hihetetlen lehetőség lenne, mert nem csak szűk élőhelyétől szabadulna meg, hanem egy jegesmedve-közösség része lehetne.”

Bár a pláza tulajdonosai némiképp átalakították Pizza eddigi helyét, az továbbra is nagyon szűk egy jegesmedve mozgásigényéhez képest. Az ócenáriumban egyébként hasonlóan rossz körülmények között tartanak fehér delfint, rozmárborjút, farkast és a sarki rókákat is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.