Román bajnokságot akar nyerni az Orbán-kormány

Harmadosztályú erdélyi futballcsapatot vásárolt a magyar kormány 1,2 milliárd forintért. Beindult a stadionépítés a határon túl is.
kolozsvaros.ro egy román hírportálra, a looktv.ro-ra hivatkozva azt írja, hogy a magyar kormány megvette az FK Csíkszeredát, amely az Index szerint 2013-ban kötött szerződést a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával.

– Két éjjeli világítással rendelkező műfüves pályát építettek nekünk. Négymillió eurós befektetésről van szó, amely infrastrukturális jellegű – mondta az egyik román televíziónak Ilyés Róbert, a harmadosztályban játszó csapat edzője.

Az FK Csíkszereda felnőtt csapata. Stadion már van
Az FK Csíkszereda felnőtt csapata. Stadion már van
Forrás: fkcsikszereda.ro

A magyar kormány nem véletlenül költött 1,2 milliárd forintot az erdélyi klubra, 2019-ben az elsőosztályú bajnokságot szeretnék megnyerni az FK Csíkszeredával. „Hogy ez mennyire komolyan vehető és reális célkitűzés, azt nehéz lenne megsaccolni, ám örömmel látjuk, hogy a stadionépítésben nagy lehetőséget lát a magyar kormány a határon túl is” – kommentál a kolozsvaros.ro. Ami a bajnokság megnyerését illeti, Budapesten talán azt vehették biztató jelnek, hogy bár az FC Székelyudvarhely a tavalyi idényben oda-vissza egy góllal megverte az FK Csíkszeredát, a Gyergyószentmiklósi Jövőt a csapat március 14-én 15:0-ra múlta felül. 

Az FK Csíkszereda egy 2013 óta érvényben lévő megállapodás miatt állandó anyagi támogatást kap a Puskás Akadémiától.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.