Rohamosan terjed az ebola Sierra Leonéban

Sierra Leonéban ijesztő iramban emelkedik az ebolás megbetegedések száma. Az ország vidéki területein kilencszer gyorsabban terjed a vírus jelenleg, mint két hónappal ezelőtt – állítja az Africa Governance Initiative (AGI) nemzetközi szervezet, kiemelve, hogy az esetek száma a fővárosban, Freetownban is emelkedett, ahol az egy nap regisztrált esetek száma hatszor magasabb, mint két hónappal ezelőtt – írja a BBC.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a brit közszolgálati portálnak korábban azt mondta, egyenletes számok érkeznek az új megbetegedésekkel kapcsolatban.

Az AGI szerint a temetések intézése és lebonyolítása jelentősen javult mindkét országban, ami azért fontos, mert az áldozatok holttestei okozhatták a fertőzések felét.

Libériában ezzel szemben az új esetek aránya csökkenni látszik, azonban a Tony Blair által vezetett AGI szerint azt nem lehet biztosan tudni, miért. Az AGI vezérigazgatója, Nick Thompson szerint a kép biztosan változik, de jelenleg ennyi, amit biztosan állíthatunk. A vírus terjedésének üteme Sierra Leonéban rámutat, nincs vesztegetni való idő.

A WHO október 31-i adatsora szerint több mint 13 500 ebolafertőzöttet regisztráltak a járvány kitörése óta. A halálos áldozatok száma 4922-nél jár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.