"Robert Fico nyilvánosan lerombolta azt a mítoszt, hogy Szlovákia demokratikus és szabad ország"

Közleményben tiltakozott a szlovákiai Iszlám Alapítvány hétfőn Robert Fico szlovák kormányfőnek egy vasárnapi televíziós vitaműsorban a muzulmánokkal kapcsolatban tett általánosító kijelentése miatt.
A szlovák kormányfő a TA 3 szlovákiai hírtelevízió egyik műsorában a migránsválságról és a párizsi merényletekről beszélt.

"Minden, a Szlovák Köztársaság területén tartózkodó muszlimot megfigyelés alatt tartunk. Többségükben legálisan itt tartózkodó emberekről van szó" - jelentette ki Robert Fico, amikor arról beszélt, hogy a párizsi merényletekkel milyen biztonságnövelő lépéseket tesznek.

"Robert Fico nyilvánosan lerombolta azt a mítoszt, hogy Szlovákia demokratikus és szabad ország" - reagált a szlovák miniszterelnök vasárnapi kijelentésére az Iszlám Alapítvány nevű szervezet. Közleményükben rámutattak: a kormányfő fenyegető tényezőként jelölte meg saját országa lakosságának egy részét, s tette ezt anélkül, hogy ezt bizonyító bírósági döntés vagy a rendőrségtől származó gyanúsítás lett volna a kezében, mindössze az érintett csoport vallási hovatartozása alapján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.