Rendőrőrsöt akart felrobbantani egy férfi Sydney-ben

Letartóztattak egy embert Sydney-ben, miután gázpalackokkal megrakott autóval be akart hajtani egy rendőrőrs gépjárműparkjában. A terület átvizsgálása jelenleg is zajlik.

A férfi Sydney Merrylands nevű külvárosának rendőrőrsét támadta meg oly módon, hogy gázpalackokkal telepakolt autóval kísérelt meg behajtani a kapitányság földalatti parkolójába. A tartályok nem robbantak fel, de miután a gépjármű a parkoló kapujának ütközött, a férfi felgyújtotta magát. Ez helyi idő szerint este hét óra magasságában történt. Mire a rendőrök odaértek hozzá, az elkövető eszméletlen volt. Súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba, állapotáról közelebbi információt egyelőre nem közöltek.

A területet a rendőrség nyolc órára kordonokkal zárta le, a tűzszerészek jelenleg is vizsgálják a gépjárművet, a kerületet golyóálló mellényt, pajzsot és sisakot viselő kutyás rohamrendőrök biztosítják – derül ki a Sydney Morning Herald tudósításából.

Egy szemtanú a The Guardiannek azt mondta, hogy a környéken „erős égett szag" terjeng. A  rendőrség szóvivője sajtótájékoztatón azt mondta, hogy egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy a gyanúsított kapcsolatban állna bármilyen terrorszervezettel, de vizsgálják ennek lehetőségét is.

A támadásban egyedül a 60 év körüli elkövető sérült meg, ami kész csoda, mert az incidens a város egy forgalmas részén történt egy olyan időpontban, amikor sokan még az esti bevásárlásukat intézték. A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja, illetve keresi a férfi családját is.

Olyan információ is megjelent, hogy az illető mentális beteg és nem volt ismeretlen a remdőrök számára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.