Rendőrhalottja is van a nemi erőszak elleni tüntetéseknek

Egy rendőr is meghalt a több mint egy hete tartó, nemi erőszak elleni tüntetés miatt Indiában.

A 47 éves rendőr, Subhash Tomar a hétvégén sérült meg Delhiben. Rajta kívül még százan szereztek sérüléseket, közülük 60 rendőr. A tüntetés azután fajult el, hogy a tiltakozók megpróbálták áttörni a rendőrségi barikádokat, hogy az elnöki palotához vonulhassanak. Tomar állítólag szívrohamot kapott és kövekkel is megdobálták. Eszméletlenül kórházba került, kedd reggelre hunyt el, írja a BBC.

Az esettel kapcsolatban egyelőre nyolc embert tartóztattak le, egyikőjük egy újonnan alakult antikorrupciós párt egyik aktivistája.

Rendőrhalottja is van a nemi erőszak elleni tüntetéseknek
Demonstrators scuffle with police during a protest in New Delhi December 24, 2012. Indian authorities throttled movement in the heart of the capital on Monday, shutting roads and railway stations in a bid to restore law and order after police fought pitched battles with protesters enraged by the gang rape of a young woman. REUTERS/Adnan Abidi (INDIA - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST)

Egy fiatal nőt több mint egy hete erőszakoltak és vertek meg egy buszon Delhiben. A kínzás egy óra hosszáig tartott, a fiatal lányt és kísérőjét az út szélére dobták a mozgó buszból. A nő még mindig a kórházban küzd az életéért. Az eset nagy felháborodást keltett Indiában, a demonstrálók az elkövetők halálát követelik. Szerintük ugyanis a kormány által beígért életfogytiglani börtönbüntetés nem elég. Eddig hat embert – köztük a buszsofőrt – tartóztattak le, és állítólag felfüggesztettek állásából két rendőrt is.

Manmohan Singh miniszterelnök nyugalomra szólította fel az embereket Delhiben. Elmondta: a kormány minden lehetőt meg fog tenni azért, hogy biztonságot teremtsen a nőknek. Delhiben egyébként óriási közlekedési dugók alakultak ki, a hatóságok ugyanis az utak és a metrómegállók lezárásával akarják megakadályozni a demonstrációkat. Ezzel együtt újabb és újabb, a biztonságot szolgáló intézkedésekkel próbálják meg lecsillapítani a népharagot: ezek után például több rendőr járőrözik majd este az utcákon, szigorúbban ellenőrzik a buszsofőröket és segédeiket, valamint betiltják a festett üvegű és elfüggönyözött buszokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.